Rólunk

Á LA QUARTET

concert and event music


Elegáns, szenvedélyes, vidám kamaraegyüttesünk színes repertoárral rendelkezik a klasszikus gyöngyszemektől egészen napjaink popzenéjéig. Változatos koncertprogram-összeállításaink mellet  rendezvények stílusos kísérőzenéjét is vállaljuk.   Hiszünk abban hogy a zene iránti szeretetünk és elhivatottságunk közönségünknek is emlékezetes élményt okoz.

2019 alaquartet
IMG-20191017-WA0006
2019 wedding

Hanganyagok, koncertfelvételek a Music menüpont alatt találhatóak, Youtube video-csatornánkhoz vezető link itt érhető el.

Komolyzenészként szívesen játszunk az eredetileg vonósnégyesre írt kompozíciók mellett kamaraegyüttesre hangszerelt szimfonius-vagy operaátiratokat, csakúgy mint a könnyedebb műfajok közül latin táncokat, örökzöldeket, jazz-melódiákat. Különleges program-összeállításokkal rendelkezünk esküvőre, ünnepi eseményekre (karácsony, újévi- vagy táncmulatságok).

Szívesen dolgozunk inspiráló kollégákkal; operaénekest kísérve, vagy popzenei produkció részeként is kellemes tapasztalataink vannak. Adott koncertműsorainkon túl mindig nyitottak vagyunk új kihívásokra. Hangszerbemutató és gyermekprogramokkal is várjuk az érdeklődő fiatalságot. 


Repertoár listánk pdf formátumban letölthető ide kattintva. Koncertprogramjaink listája részletesen pedig itt látható.

 

Fényképeinket a  Photos menüpont alatt találhatóak, megtekinthetők hivatalos fotóink, koncertélményeink és világjáró emlékeink.

 

Kapcsolat: kérjük használja a Contact menüpont üzenődobozát, vagy a lap alján található email-címet és telefonszámot. Köszönjük érdeklődését!

 

Együttesünk tagjai:

Tálas Anna- hegedű

Szülővárosomban, Tiszafüreden kezdtem hegedülni 7 évesen. Egész zenei nevelésem alatt különösen vonzott a kamarazene, számtalan formációban játszottam tanulmányaim alatt. A győri Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben szereztem hegedűtanár-kamaraművész diplomát 2007-ben, majd két évvel később egyetemi kiegészítő szakon a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Tanulmányaim végeztéval a Mikolci Szimfonikus Zenekar tagja voltam két évadon át, mellette a debreceni Csokonai Színházban egy modern francia színdarab színpadi zenészeként bepillantást nyerhettem a színházi élet varázsába. 2011 óta szabadúszó zenészként tevékenykedem; Európa számos pontjára eljuthattam zenekari turnékkal, csak a legemlékezetesebbeket említve, játszhattam Ennio Morricone-val  "My Life in Music" európai körútján, orosz balettprodukció kísérőzenekarában Franciaországban és Nagy-Britanniában, a Classical Concert Chamber Orchestra- val Franciaországban, és a Bayerische Philharmonie- val "Mozart+" turnéján, valamint  Schloss Hohenkammer nyári fesztiválján. Óceánjáró hajók legénységeként vonósnégyes és zongorásötös formációban szórakoztathattuk a könzönséget, ez szakmai tapasztalaton túl  élményekben gazdag munka is volt.  Szerencsésnek érzem magam, hogy az Á La Quartetben barátaimmal dolgozhatok, így a próbafolyamat és az előadás is élmény. Ez a kvartett számomra a szabadság és kreativitás kis szigete. Szabadidőmben szívesen hallgatok jazz-zenét, különösen testvérem, Tálas Áron trióját.

 

Géczy Miriam- hegedű

Zenei tanulmányaimat 7 évesen kezdtem Budapesten. Középiskolai éveim alatt ismerkedtem meg közelebbről a közösségi zenélés leírhatatlan élményével, ekkor fogalmazódott meg bennem először, hogy a zenész pálya felé forduljak, majd főiskolai éveim alatt vált a hangszerem az önkifejezés eszközévé. 2007-ben vettem át hegedűtanár- kamaraművészi diplomámat, ettől kezdve számos formációban megfordultam a világ minden táján legkülönbözőbb zenei projektek résztvevőjeként. Számomra a muzsikálás két alappillére az önkifejezés és a közösségi élmény, és úgy gondolom e kettőt a kamarazene ötvözi legjobban. Hosszú évek óta és jelenleg is játszom szimfonikus zenekarokban, szólistaként is számos lehetőségem van, de zenészként rendszerint kamaraegyüttesekben való részvétel adja számomra a legtöbb élményt. Az elmúlt években számos kamaraformációban vettem részt, ám az Á la quartet megszületése különösen nagy öröm a számomra, mivel tagjai között nem csak a színpadon, hanem a mindennapi életben is nagy az összhang és a jókedv. Hiszem hogy ez nagyban hozzátesz a profi szakmai munkához, s meghatározza produkcióink alaphangulatát. Valljuk hogy a komolyzene is lehet örömzene, s klasszikus zenészként nagy örömünket leljük könnyűzenei számok előadásában is.

 

 

Krenedits Katalin-  brácsa

Zenei tanulmányaimat hegedűn kezdtem 6 éves koromban, majd zeneművészeti középiskolában folytattam, ahol átváltottam brácsára, mely egy új szerelem lett az életemben. Középiskolai éveim után felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre Budapesten, itt szereztem meg zeneművészi-, tanári diplomámat. Részt vettem több brácsa illetve kamarazene kurzuson, versenyen itthon és Európában egyaránt.

A kamarazene mindig fontos szerepet töltött be az életemben, ez egy igazán komplex tevékenység. Nagyon követnünk kell egymás rezdüléseit, olykor kíséretet játszani, olykor szólistává válni. Szóval ez a fajta zenélés mindent magába foglal, amit az évek során tanultunk és nagyon változatos tud lenni.

Számos zenekarban játszottam és sokat utaztam Európában, Ázsiában, Mexikóban és az USA-ban, jelenleg is egy szimfonikus zenekarban dolgozom. Az is egy nagyon szép világ, de szükségem van a kamarazenére, mert ez egy sokkal intimebb, érzékenyebb világ. Sok mindent csak a kamarazene tud adni.

Igazán boldog vagyok, hogy az Á La Quartet betoppant az életembe. A tagokat már korábbról ismertem és biztos voltam benne, jól tudunk majd együttműködni. Így is történt ☺ Ez a vonósnégyes egy nagyon vidám csapat a színpadon és az életben egyaránt.

 

Demeter Ágnes- cselló

A csellóval 8 évesen ismerkedtem meg, első tanárom a mezőkövesdi zeneiskolában Nagy Marianna volt, akire máig nagy szeretettel gondolok vissza. Már zeneiskolás éveim alatt megszerettem a kamarazenélést, ezt részben Ács Gyula tanár bácsinak, részben pedig a társaimnak köszönhetem, akikkel akkor együtt zenélhettem. Szerencsés vagyok, mert elmondhatom, hogy mindig sikerült olyan emberekkel együtt zenélnem, akikhez baráti szálak is fűznek, és ez most sincs másképpen. Az érettségi megszerzése után Miskolcon, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattam tanulmányaimat, majd gordonkatanár, kamaraművész diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szereztem 2007-ben. Nem sokkal később közel-, illetve távol-keleti országok szállodáiban leltem második otthonra, összesen több mint 7 évig zenéltem Katarban, Bahreinban, Ománban, Dubajban, Japánban és Indonéziában. Volt szerencsém játszani különféle kamarafelállásokban és szinte minden zenei stílusban, Bachtól Frank Sinatrán keresztül Michael Jacksonig. Eme színes zenei palettáról válogatunk az Á la Quartettel is, így mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló dallamokat koncertjeinken.

2015 óta Budapesten élek és szabadúszó zenészként tevékenykedem, emellett A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán mélyítem a buddhista meditációban és a jógában való jártasságomat, melyet rendszeresen, és szívesen megosztok másokkal, a vonósnégyes tagjainak nagy örömére :-).

Közelgő események:


Emlékezetes alkalmak, visszajelzések:

2020 Május 5. Rendezvény háttérzene, Budapest ELHALASZTVA

2020 Április 2. Rendezvény háttérzene, Chateau Belá ELHALASZTVA

2020 Február 6. 11:00 Klasszikus kedvencek- ifjúsági előadás, Vác

2019 December 18. 19:00 Rendezvény háttérzene, Chateau Belá

2019 December 15. 19:00 Koncert, Buddhista Főiskola Budapest

2019 Október 17. 20:00 Rendezvény háttérzene, Chateau Belá

2019 Október 4. Esküvői kísérőzene, Extra- Budapest

2019 November 7. 18.00 Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa -Kiállításmegnyitó, Klauzál Ház

2019 Szeptember 21. Esküvői szertartás kísérőzene, Vászoly

2019 Július 28. 11:00 Matiné Koncert, Győr-Radó Sziget Zenepavilon- sajnos a rossz időjárás miatt elmaradt

2019 Július 20. 17:00 Esküvői szertartás kísérőzene, Duna Garden étterem Budapest

2019 Április 4. 19:00 Film és Musical koncert, Benczúr Ház Budapest (www.benczurhaz.hu)

2019 Május 11.  Zsani és Soma esküvője -vendégváró és szertartás kísérőzene, Balatonlelle

2018 December 16. 15:00 Mindenki Karácsonya- karácsonyi hangverseny a győri Református templomban

2018 November 8. Klasszikus Kedvencek Ifjúsági Előadás, Vác Püspöki Palota Díszterme

2018 Szeptember 22. Mariann és Ferenc esküvője, templomi szertarás kísérőzene, Loyolay Szent Ignác Plébánia Eszetrgom

2018 Augusztus 17. Esküvői kísérőzene, Újtündérkert Étterem Budapest

2018 Augusztus 12. 20:00 Koncert a 26. Barokk Esküvő rendezvényen, Széchenyi tér Győr

2018 Június 3. 16:00 Budapest Újpalotai Református Templom- Templomszentelés

2018 Május 31. Esküvői szertartás- és vacsora kísérő zene, Ábrahámhegy

2018 Március 12. 19:00 Temperamentum és Romantika kamaraest- közreműködik Szilágyi Szilvia mezzoszoprán énekesnő, Benczúr Zeneszalon Budapest

2018 Február 17. 10:00-17:00 6. Budakalászi Esküvőkiállítás, Koós Károly Művelődési Ház Budakalász

2018 Február 15. 11:00 Világ körüli utazás- ifjúsági előadás, Madách Imre Művelődési Központ Vác

2017 Október 31. 18:00 Ökumenikus Istentisztelet- Bach Kantáta a  Zuglói Református Egyházközösség templomában

2017 Szeptember 16. 16:30 Esküvői kísérőzene Zsuzsi és Márk esküvőjén - Duna Garden étterem Budapest

2017 Június 10. 19:00 Opera és Operett Koncert-közreműködik Szilágyi Szilvia mezzoszoprán énekesnő, Nádor terem Budapest

 

 

Contact:

 

alaquartetstrings@gmail.com

mail@alaquartet.com


 phone:+3620/7739101